1.    Which one of the following companies became   the first major online retailer to offer cloud-based media storage and   streaming to unlimited web or Android devices with a free basic plan?
a. Amazon
b. Roamans
c. LL BeAN
d. vita Coast
Answer: (a)
a. Amazon
b. Roamans
c. LL BeAN
d. vita Coast
Answer: (a)
2.    State-owned carrier Air India announced  on 29 March 2011 that it  completed the first milestone of its  modernisation process with the migration  of Air India  and Indian  Airlines to SITA's Horizon Passenger Service System (PSS). When did  Air  India  sign contract with SITA for the same?
a. January 2011
b. March 2010
c. October 2009
d. April 2010
Answer: (d)
a. January 2011
b. March 2010
c. October 2009
d. April 2010
Answer: (d)
3.    NYSE listed US-based International  Paper  decided to buy up to 75% stake in which of the following for up  to $423  million, in the first significant domestic acquisition by a  foreign paper  company?
a. Abhinav Publications
b. Vinod Paper House
c. Ananda Paper House
d. AP Paper Mills
Answer: (d)
a. Abhinav Publications
b. Vinod Paper House
c. Ananda Paper House
d. AP Paper Mills
Answer: (d)
4.    Sistema Shyam Teleservices issued over   54.73-crore equity shares to which of the following governments at  17.14 per  cent stake against $600 million received in December 2010 on  30 March 2011?
a. Italian government
b. US government
c. Russian government
d. Philippines government
Answer: (c)
a. Italian government
b. US government
c. Russian government
d. Philippines government
Answer: (c)
5. According to the tiger Census  2010, the number of tigers in India  increased from 1411 to__.
a) 1706
b) 1672
c) 1511
d) 1611
Answer: (a) 1706
a) 1706
b) 1672
c) 1511
d) 1611
Answer: (a) 1706
6. Which one of the following  statements on tiger Census 2010 in India is NOT correct?
a) The number of tigers in India increased from 1411 in 2006 to 1706 in 2010.
b) The tiger census 2010 was unveiled by the Union Home Ministry.
c) The tiger occupancy areas decreased from 93600 sq. km to areas of 72800sq.km.
d) In the Sunderbans, the tiger Census took place for the first time.
Answer: (b) The tiger Census was unveiled by the Union ministry of Environment and Forests.
a) The number of tigers in India increased from 1411 in 2006 to 1706 in 2010.
b) The tiger census 2010 was unveiled by the Union Home Ministry.
c) The tiger occupancy areas decreased from 93600 sq. km to areas of 72800sq.km.
d) In the Sunderbans, the tiger Census took place for the first time.
Answer: (b) The tiger Census was unveiled by the Union ministry of Environment and Forests.
7.   In tiger census 2010, 
i) Pugmarks were used as the only indicator of tiger numbers.
ii)An advanced Scientific process was adopted which included video trapping and use of satellite data.
Which of the above statements is/are incorrect?
Choose the right option:
a) Only i is incorrect
b) Only ii is incorrect
c) Both i and ii are incorrect
d) Both i and ii are not incorrect
Answer: ( a) Only i is incorrect
i) Pugmarks were used as the only indicator of tiger numbers.
ii)An advanced Scientific process was adopted which included video trapping and use of satellite data.
Which of the above statements is/are incorrect?
Choose the right option:
a) Only i is incorrect
b) Only ii is incorrect
c) Both i and ii are incorrect
d) Both i and ii are not incorrect
Answer: ( a) Only i is incorrect
8. In the Sunderbans, the tiger  Census took  place for the first time. In which one of the following states of  India  Sunderbans is located?
a) West Bengal
b) Orissa
C) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu
Answer: (a) West Bengal, next to the Bay of Bengal
a) West Bengal
b) Orissa
C) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu
Answer: (a) West Bengal, next to the Bay of Bengal
9. Scientists, at the Wellcome  Trust Sanger  Institute UK,  for the first time identified genetic mutations that lead  to the development of  acute myeloid leukaemia. Acute myeloid leukaemia  is a cancer of the__.
a) White Blood Cells (WBC)
b) Red blood Cells (RBC)
c) Liver Cells
d) Stem Cells
Answer: (a) White Blood Cells (WBC)
a) White Blood Cells (WBC)
b) Red blood Cells (RBC)
c) Liver Cells
d) Stem Cells
Answer: (a) White Blood Cells (WBC)
10. Canadian Prime Minister  Stephen Harper  resigned after a no-confidence vote was passed by 156-145 vote  against  him in the Canadian Parliament on 25 March 2011.  He belongs to which  one of the following  political parties?
a) Conservative Party
b) Liberal Party
c) Congress Party
d) Democratic Party
Answer: (a) Conservative Party
a) Conservative Party
b) Liberal Party
c) Congress Party
d) Democratic Party
Answer: (a) Conservative Party
11. Which of the following  statements regarding the outgoing Prime Minister Stephen Harper of Canada  are/is correct?
i) He is the 22nd Prime Minister of Canada.
ii) He was sworn as Prime Minister of Canada on 6 February 2006.
Choose the right option:
a) Both i and ii are correct.
b) Both i and ii are incorrect.
c) Only i is correct.
d) Only ii is correct.
Answer: (a) Both i and ii are correct.
i) He is the 22nd Prime Minister of Canada.
ii) He was sworn as Prime Minister of Canada on 6 February 2006.
Choose the right option:
a) Both i and ii are correct.
b) Both i and ii are incorrect.
c) Only i is correct.
d) Only ii is correct.
Answer: (a) Both i and ii are correct.
12.  Latikia, witnessed the mass unrest  against  the ruling President Bashar al-Assad on 25-26 March 2011. Where  the place  Latikia is located?
a) Syria
b) Egypt
c) Yemen
d) Pakistan
Answer: (a) Syria
a) Syria
b) Egypt
c) Yemen
d) Pakistan
Answer: (a) Syria
13.  Latikia, witnessed the mass unrest  against  the ruling President Bashar al-Assad on 25-26 March 2011. Which  of the  following statements is/are incorrect?
i) Bashar al-Assad is the President of Egypt
ii) Latikia is in Syria
a) Both the statements are incorrect
b) Only i is incorrect
c) Only ii is incorrect
d) Both the statements are not incorrect
Answer: (b) only i is incorrect; Bashar al-Assad is the President of Syria
i) Bashar al-Assad is the President of Egypt
ii) Latikia is in Syria
a) Both the statements are incorrect
b) Only i is incorrect
c) Only ii is incorrect
d) Both the statements are not incorrect
Answer: (b) only i is incorrect; Bashar al-Assad is the President of Syria
14. The Rajya Sabha, the upper  House in  Indian Parliament, on 24 March 2011 passed the bill___ changing the   name of Orissa to Odisha.
a) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2010
b) Odisha(the Alteration of Name) Bill,2011
c) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2011
d) Odisha(the Alteration of Name) Bill, 2010
Answer: (a) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2010
a) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2010
b) Odisha(the Alteration of Name) Bill,2011
c) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2011
d) Odisha(the Alteration of Name) Bill, 2010
Answer: (a) Orissa (the Alteration of Name) Bill, 2010
15.    Earth quake of 6.8 magnitude struck  Myanmar’s borders with Thailand and Laos,  about 70 miles (110  kilometers) from the northern Thai city of Chiang Rai on 24 March  2011.  What was the magnitude of the quake?
a. 6
b. 6.3
c. 6.8
d. 7.6
Answer: (c)
a. 6
b. 6.3
c. 6.8
d. 7.6
Answer: (c)
16.    The Shunglu Committee set up to probe   corruption in organising the Commonwealth Games (CWG) on 23 March 2011   submitted its second report to the Cabinet Secretary. Which private  developer  was indicted in the second report?
a. Emaar MGF
b. Royale Builders and Developers
c. Green Field Real Estate
d. DLF
Answer: (a)
a. Emaar MGF
b. Royale Builders and Developers
c. Green Field Real Estate
d. DLF
Answer: (a)
17.    The World Meteorological Organization  with  its 189 Members and the worldwide meteorological community  celebrate World Meteorological  Day every year on 23 March. When was the  WMO Convention convened for the first  time with the purpose of setting  up the World Meteorological Organization?
a. 1947
b. 149
c. 150
d. 1956
Answer: (d)
a. 1947
b. 149
c. 150
d. 1956
Answer: (d)
18.    To how many village panchayats was the  Nirmal Gram Puraskar awarded by President Pratibha Patil on 23 March 2011?
a. 1543
b. 2808
c. 29
d. 166
Answer: (b)
a. 1543
b. 2808
c. 29
d. 166
Answer: (b)
19.    The Indian government on 24 March 2011   constituted 11member Financial Sector Legislative Reforms Commission  (FSLRC) to  examine the means of oversight on regulators and their  autonomy from the  government. Who will head the committee?
a. Retired Supreme Court Justice BN Srikrishna
b. former PFRDA Chairman D Swarup
c. RBI Governor Dr. D. Subbarao
d. PMEAC member M Govinda Rao
Answer: (a)
a. Retired Supreme Court Justice BN Srikrishna
b. former PFRDA Chairman D Swarup
c. RBI Governor Dr. D. Subbarao
d. PMEAC member M Govinda Rao
Answer: (a)
20.    On which of the following freedom  fighters  was a commemorative postage stamp released by the Indian  President Pratibha  Patil on 24 March 2011?
a. Padmaja Naidu
b. Padmaja Naidu
c. Sucheta Kriplani
d. Subhadra Joshi
Answer: (d)
a. Padmaja Naidu
b. Padmaja Naidu
c. Sucheta Kriplani
d. Subhadra Joshi
Answer: (d)
21.    Which of the following radio stations  was  awarded the Most Successful Radio Channel of the Year at the FICCI  Frames  Excellence Awards 2011 was given out on 25 March 2011?
a. Radio Mirchi (98.3)
b. Big FM (92.7)
c. Red FM (93.5)
d. Radio One (95)
Answer: (a)
a. Radio Mirchi (98.3)
b. Big FM (92.7)
c. Red FM (93.5)
d. Radio One (95)
Answer: (a)
22.    Read the following statement with reference  to renowned dancer Leela Samson.
1. Leela Samson was appointed chairperson of the Central Board for Film Certification on 28 March 2011 by Information and Broadcasting Ministry.
2. Leela Samson is a renowned Kathakali dancer of India.
3. Leela Samson won the prestigious Bharat Ratna award in recognition of her outstanding contribution to the art of dance in 1990.
4. Two documentary films were made on her work namely- Sanchari and The Flowering Tree.
Which of the above mentioned statements is/are false?
a. 2 & 4
b. 3 & 4
c. 2 & 3
d. Only 4
Answer: (c)
1. Leela Samson was appointed chairperson of the Central Board for Film Certification on 28 March 2011 by Information and Broadcasting Ministry.
2. Leela Samson is a renowned Kathakali dancer of India.
3. Leela Samson won the prestigious Bharat Ratna award in recognition of her outstanding contribution to the art of dance in 1990.
4. Two documentary films were made on her work namely- Sanchari and The Flowering Tree.
Which of the above mentioned statements is/are false?
a. 2 & 4
b. 3 & 4
c. 2 & 3
d. Only 4
Answer: (c)
23.    Nisha P. Rajagopal has been chosen as  the  first recipient of ‘The Hindu Saregama M.S. Subbulakshmi Award  instituted on 16  September 2010. To which of the following type of  music is she famous for?
a. Carnatic
b. Hindusthani classical
c. Haryanavi Music
d. Ganasangeet
Answer: (a)
a. Carnatic
b. Hindusthani classical
c. Haryanavi Music
d. Ganasangeet
Answer: (a)
24. A team of Scientists led by  Takehiko at  Yokohama   City University  grew sperms in a test-tube. Consider the  following statements regarding the  scientific breakthrough.
i) Sperms were grown in a Test-tube for the first time.
ii) The Scientific breakthrough could help millions of infertile men to attain parenthood.
Now choose the right option:
a) Both i and ii statements are correct
b) Only i is correct
c) Only ii is correct
d) Both I and ii statements are wrong
Answer: (a) Both i and ii statements are correct
i) Sperms were grown in a Test-tube for the first time.
ii) The Scientific breakthrough could help millions of infertile men to attain parenthood.
Now choose the right option:
a) Both i and ii statements are correct
b) Only i is correct
c) Only ii is correct
d) Both I and ii statements are wrong
Answer: (a) Both i and ii statements are correct
25. The Union ministry of  Environment and  Forests, recently asked state governments to declare bamboo as  a minor  forest produce to address livelihood issues of forest dwellers and   tribals.  Bamboo is a__. 
a) Grass
b) Tree
c) Plant
d) Wood
Answer: (a) Grass
a) Grass
b) Tree
c) Plant
d) Wood
Answer: (a) Grass
26. The Union Cabinet of India,  on 22 March  2011, approved the amendments to the Indian Forest Act, 1927. The   amendment to the Indian Forest Act raised the limit to which fines for   relatively minor offences can be compounded from 50 rupees to _ rupees. 
a) 9000 rupees
b) 10000 rupees
c) 11000 rupees
d) 12000 rupees
Answer: (b) 10000 rupees
a) 9000 rupees
b) 10000 rupees
c) 11000 rupees
d) 12000 rupees
Answer: (b) 10000 rupees
27. Earthquake in Myanmar  measured at  magnitude 6.8 killed 73 people and injured 111 people on 25 March  2011.  The strength of an earthquake can be measured by a device called ___.
a) Seismograph
b) Barometer
c) Algometer
d) Thermometer
Answer: (a) Seismograph
a) Seismograph
b) Barometer
c) Algometer
d) Thermometer
Answer: (a) Seismograph
28.    Somdev Devvarman was defeated by which  of  the following ace tennis players at the quarter finals of the  Indian Wells  Masters in Californiain in two close sets 5-7 4-6 in March  2011?
a. Cypriot Marcos
b. Robin Soderling
c. Rafael Nadal
d. Andy Murray
Answer: (c)
a. Cypriot Marcos
b. Robin Soderling
c. Rafael Nadal
d. Andy Murray
Answer: (c)
29.    World No. 4 India’s  Saina Nehwal won  the Swiss Grand Prix 2011 by defeating Ji Hyun Sung of South Korea   21-13, 21-14. She had earlier defeated the South Korean badminton player  in  which of the following tournaments?
a. Swiss Grand Prix 2011
b. Indonesia Open Super Series in 2010
c. All England Open Badminton Championships 2010
d. Irish Open
Answer: (b)
a. Swiss Grand Prix 2011
b. Indonesia Open Super Series in 2010
c. All England Open Badminton Championships 2010
d. Irish Open
Answer: (b)
30.    Who defeated Spanish ace tennis player  and  World No 1 Rafael Nadal 4-6, 6-3, 6-2 on 20 March 2011 to win the  ATP Indian  Wells title?
a. Novak Djokovic
b. Robin Sderling
c. Andy Murray
d. Andy Roddick
Answer: (a)
a. Novak Djokovic
b. Robin Sderling
c. Andy Murray
d. Andy Roddick
Answer: (a)
31.    Which of the following football clubs  got  back on track with a 2-0 win against Arsenal in the FA Cup  quarterfinals at Old  Trafford on 12 March 2011?
a. Manchester United
b. Chelsea
c. Real Madrid
d. Liverpool
Answer: (a)
a. Manchester United
b. Chelsea
c. Real Madrid
d. Liverpool
Answer: (a)
32.    Which of the following teams did  Pakistan  defeat in the Quarter final of the ICC Cricket World Cup 2011  to reach the semi  finals?
a. India
b. New Zealand
c. West Indies
d. Australia
Answer: (c)
a. India
b. New Zealand
c. West Indies
d. Australia
Answer: (c)
33.    According to the latest WTA list,  Sania  Mirza broke back into the top-100 in the singles list with a jump  of eight  places.   What is Sania Mirza’s current  position in the  singles list?
a. 95
b. 90
c. 99
d. 75
Answer: (c)
a. 95
b. 90
c. 99
d. 75
Answer: (c)
34.    Which Indian cricketer was declared  the man  of the match in the ICC World Cup Quarter final match between  India and Australia  in Ahmadabad on  24 March 2011?
a. M S Dhoni
b. Suresh Raina
c. Yuvraj Singh
d. Yusuf Pathan
Answer: (c)
a. M S Dhoni
b. Suresh Raina
c. Yuvraj Singh
d. Yusuf Pathan
Answer: (c)
35.    Based on the recommendations of FIPB  the  Indian Government on 23 March 2011 approved 14 Foreign Direct  Investment  proposals and 27 proposals. What is the total worth of the  FDI proposals  accepted by the government?
a. Rs 1289 crore
b. Rs 1500 crore
c. Rs 1342 crore
d. Rs 1100 crore
Answer: (a)
a. Rs 1289 crore
b. Rs 1500 crore
c. Rs 1342 crore
d. Rs 1100 crore
Answer: (a)
36.    The finance ministry has opposed the   Reserve Bank of India’s  suggestion to restrict foreign direct  investment in new banks. RBI had  restricted foreign direct investment  in new banks to what percentage?
a. 43%
b. 43.22%
c. 45.7%
d. 49%
Answer: (d)
a. 43%
b. 43.22%
c. 45.7%
d. 49%
Answer: (d)
37.    Consider the following statements-
1. CAG in March 2011 sent a questionnaire consisting 40 questions to the telecom ministry on 2G spectrum allocation scam and other developments in the sector.
2. The department of telecom (DoT) was asked as to why the spectrum (radio waves) allocation was not delinked from the licence as it was known that spectrum was scarce vis-a-vis the demand.
3. The Parliamentary panel wanted to know whether DoT consulted telecom regulator TRAI regarding the “No Cap” recommendation on number of operators in a circle.
4. The loss incurred by the exchequer as a result of the 2G scam is estimated to be Rs 185379 crore
Which of the above mentioned statements related to the 2G scam is true?
a. All of the above statements
b. 1 & 4
c. 2 & 3
d. 2 & 4
Answer: (c)
1. CAG in March 2011 sent a questionnaire consisting 40 questions to the telecom ministry on 2G spectrum allocation scam and other developments in the sector.
2. The department of telecom (DoT) was asked as to why the spectrum (radio waves) allocation was not delinked from the licence as it was known that spectrum was scarce vis-a-vis the demand.
3. The Parliamentary panel wanted to know whether DoT consulted telecom regulator TRAI regarding the “No Cap” recommendation on number of operators in a circle.
4. The loss incurred by the exchequer as a result of the 2G scam is estimated to be Rs 185379 crore
Which of the above mentioned statements related to the 2G scam is true?
a. All of the above statements
b. 1 & 4
c. 2 & 3
d. 2 & 4
Answer: (c)
38.    Which of the following bodies ordered   restriction on transmitting unauthenticated news by brokers and wealth  managers  on blogs and mobile phones in an effort to prevent stock  manipulation through  rumours?
a. RBI
b. IRDA
c. FIPB
d. SEBI
Answer: (d)
a. RBI
b. IRDA
c. FIPB
d. SEBI
Answer: (d)
39.    Which of the following bodies put off   indefinitely the new rules governing unwanted telemarketing calls which  were  supposed to be implemented from 21 March 2011?
a. Department of Telecommunication (DoT)
b. Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)
c. Indian Ministry of communication & Technology
d. HRD Ministry
Answer: (b)
a. Department of Telecommunication (DoT)
b. Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)
c. Indian Ministry of communication & Technology
d. HRD Ministry
Answer: (b)
40.    The Indian government in March 2011  conferred the Miniratna status on which of the following PSUs?
a. National Small Industries Corporation (NSIC)
b. Air India Charters Ltd
c. Cement Corporation of India
d. HMT Machine Tools Ltd
Answer: (a)
a. National Small Industries Corporation (NSIC)
b. Air India Charters Ltd
c. Cement Corporation of India
d. HMT Machine Tools Ltd
Answer: (a)
41.    Gilead Sciences, a California based   bio-pharmaceutical research firm, and its patent partner, Roche Holding  AG,  have sued which of the following Indian generic drug makers in  March 2011 for  allegedly infringing a US patent for Tamiflu, a drug  used in treatment of bird  and swine-flu infections?
a. Dr Reddy’s
b. Natco Pharma
c. Ranbaxy Laboratories
d. GlaxoSmithKline
Answer: (b)
a. Dr Reddy’s
b. Natco Pharma
c. Ranbaxy Laboratories
d. GlaxoSmithKline
Answer: (b)
42.    AT&T on Sunday announced that it  had  agreed to buy T-Mobile USA from which of the following telecom  companies for  $39 billion?
a. Deutsche Telekom
b. Sprint Nextel
c. Verizon Wireless
d. Comcast
Answer: (a)
a. Deutsche Telekom
b. Sprint Nextel
c. Verizon Wireless
d. Comcast
Answer: (a)
43.    A consortium comprising two companies   acquired the IPL’s global Internet, mobile and audio rights, along with   television rights in specific territories outside India, for the next  four years. The  consortium bagged the rights with a winning bid of Rs  261.6 crore in Chennai on  20 March 2011. Which are the two companies  included in the consortium?
a. TIL & Nimbus Communication
b. Reliance Big Pictures & Zoom
c. TIL & Colors
d. Zoom and UTV Motion Pictures
Answer: (a)
a. TIL & Nimbus Communication
b. Reliance Big Pictures & Zoom
c. TIL & Colors
d. Zoom and UTV Motion Pictures
Answer: (a)
44.    HCL Technologies on Thursday announced  the  expansion of its Smart Grid partner ecosystem by entering into  strategic  alliances with two data management software firms focused on  the smart grid  market. Which are the two firms with which HCL has  entered into an alliance?
1. Infosys
2. eMeter
3. Cape Gemini
4. Tridium
a. 1 & 2
b. 2 & 3
c. 2 & 4
d. 1 & 4
Answer: (c)
1. Infosys
2. eMeter
3. Cape Gemini
4. Tridium
a. 1 & 2
b. 2 & 3
c. 2 & 4
d. 1 & 4
Answer: (c)
45.    In India’s first sale of rupee   perpetual bonds by a non-finance company Rs 1500 crore ($332 million)  was  raised. Name the non-finance company.
a. Tata Steel
b. Pantallons Retail
c. RIL
d. Maruti Suzuki
Answer: (a)
a. Tata Steel
b. Pantallons Retail
c. RIL
d. Maruti Suzuki
Answer: (a)
46.    Online marketplace eBay India, in  association with leading  apparel brand Reebok auctioned a bat  autographed by Indian cricketer Mahendra  Singh Dhoni. The proceeds of  the auction will go to which of the following  NGOs?
a. Oxfem
b. CRY
c. All Bengal Women’s Union
d. UNEM
Answer: (b)
a. Oxfem
b. CRY
c. All Bengal Women’s Union
d. UNEM
Answer: (b)
47.    Who did HDFC Bank, the country's   second-largest private sector lender appoint   in March 2011 to head its  investment banking division?
a. Rakesh Singh
b. Charul Madan
c. Gaurav Khungar
d. Atul Singh
Answer: (a)
a. Rakesh Singh
b. Charul Madan
c. Gaurav Khungar
d. Atul Singh
Answer: (a)
48.    Read the following statements with regard  to a veteran Bollywood actor.
1. The actor was first introduced in Bollywood movies by actor-filmmaker Sanjay Khan in the film Abdullah.
2. He essayed the role of villain in more than 200 films.
3. He was seen in movies like Kaalia, Mard, Nastik, Qurbani, Mr India etc
4. The actor's biography, Flashback: My Times in Bollywood and Beyond, was to be released by Akshay Kumar in June 2011.
5. He died at the Jayadeva Institute of Cardiology in Bangalore on 20 March 2011.
Identify the actor being referred to.
a. Bob Christo
b. Amjad Khan
c. Sadashiv Amrapurkar
d. Milind Gunaji
Answer: (a)
1. The actor was first introduced in Bollywood movies by actor-filmmaker Sanjay Khan in the film Abdullah.
2. He essayed the role of villain in more than 200 films.
3. He was seen in movies like Kaalia, Mard, Nastik, Qurbani, Mr India etc
4. The actor's biography, Flashback: My Times in Bollywood and Beyond, was to be released by Akshay Kumar in June 2011.
5. He died at the Jayadeva Institute of Cardiology in Bangalore on 20 March 2011.
Identify the actor being referred to.
a. Bob Christo
b. Amjad Khan
c. Sadashiv Amrapurkar
d. Milind Gunaji
Answer: (a)
49.    Former Israeli president Moshe Katsav  was  on 22 March 2011 sentenced to seven years in jail after being  convicted for  rape. To which of the following parties does he belong  to?
a. Kadima
b. Likud
c. United Torah Judaism
d. Labor Party
Answer: (b)
a. Kadima
b. Likud
c. United Torah Judaism
d. Labor Party
Answer: (b)
50.    The prime minister has constituted a   committee to suggest rules and regulations for government procurement  based on  global best practices though India  is a not a member of the  GPA. What is the full form of GPA?
a. Government’s People Act
b. Government Procurement Act
c. Governmental Public Association
d. Government for Procurement Agency
Answer: (b)
a. Government’s People Act
b. Government Procurement Act
c. Governmental Public Association
d. Government for Procurement Agency
Answer: (b)
51.    A weeklong exhibition of handloom and   handicrafts, Bihar Utsav-2011 was organised by the Bihar Government in  March  2011 to commemorate Bihar’s Foundation Day.  When was the modern  State of Bihar  carved out of Bengal Presidency?
a. 22 March 1912
b. 2 March 1913
c. 31 March 1913
d. 7 March 1912
Answer: (a)
a. 22 March 1912
b. 2 March 1913
c. 31 March 1913
d. 7 March 1912
Answer: (a)
52.    A short film, Eclipse In Taregna which  is  about 2009 solar eclipse in Targena, a small hamlet in Bihar won  the Founder’s  Choice Award at which of the following international film  festivals in March  2011?
a. India International Film Festival
b. Tampa Bay
c. Queens World Film Festival
d. New York Indian Film Festival
Answer: (c)
a. India International Film Festival
b. Tampa Bay
c. Queens World Film Festival
d. New York Indian Film Festival
Answer: (c)
53.    Which one of the following social  activist  declared in March 2011 that he would sit on a fast on 5 April  2011 in Delhi in support of the  introduction of Lokpal Bill to check  corruption?
a. Anna Hazare
b. Medha Patkar
c. Aruna Roy
d. Bhaurao Patil
Answer: (a)
54. British Scientists discovered a cholesterol regulating protein which plays an important role in the formation of thrombosis a kind of blood clot that can result into heart attacks and strokes. What is the name of that protein?
a) LXR
b) LRX
c) XRL
d) LLL
Answer: (a) LXR
a. Anna Hazare
b. Medha Patkar
c. Aruna Roy
d. Bhaurao Patil
Answer: (a)
54. British Scientists discovered a cholesterol regulating protein which plays an important role in the formation of thrombosis a kind of blood clot that can result into heart attacks and strokes. What is the name of that protein?
a) LXR
b) LRX
c) XRL
d) LLL
Answer: (a) LXR
55. A report by the Climate Group,  named  India’s Clean  Revolution, published on 18 March 2011 revealed that the  market for low carbon  goods and services in India  could reach 135  billion US dollars by the year___.
a) 2020
b) 2015
c) 2017
d) 2018
Answer: (a) 2020
a) 2020
b) 2015
c) 2017
d) 2018
Answer: (a) 2020
56. A New Technology Called High  Tibial Osteotomy was developed in India to cure which one of the  followings?
a) Cancer
b) TB
c) Knee Problems
d) Skin Cancer
Answer: (c) Knee Problems
a) Cancer
b) TB
c) Knee Problems
d) Skin Cancer
Answer: (c) Knee Problems
57. Scientists from which one of  the  following countries created a herd of more than 200 cows that is capable  of  producing milk similar to that of humans?
a) China
b) India
c) USA
d) UK
Answer: (a) China
a) China
b) India
c) USA
d) UK
Answer: (a) China
58. A study of the conservation  needs of the  Kimberley  region showed that dozens of mammals, lizards, birds and  other vertebrates are  endangered because of hunting by feral cats and  destruction of their habitat by  wild donkeys and fires. In which one of  the following countries Kimberley region is  located?
a) USA
b) Australia
c) France
d)Canada
Answer: (b) Australia
a) USA
b) Australia
c) France
d)Canada
Answer: (b) Australia
59.    Chennai-based two-wheeler maker TVS  Motor  Company launched its premium Apache RTR 180 bike on 11 March  2011. Which unique  technology does the bike boast of?
a. Special cooling technology
b. anti-lock braking system technology
c. petrol control technology
d. shock absorb technology
Answer: (b)
a. Special cooling technology
b. anti-lock braking system technology
c. petrol control technology
d. shock absorb technology
Answer: (b)
60.    TPG and the Shriram Group will take  over  which one of the following retail chains through a joint venture  subsidiary of  the two companies- TPG Wholesale Private Limited?
a. Vishal Retail
b. Arvind Brands
c. Classic Fashions
d. Heritage Foods (India) Ltd
Answer: (a)
a. Vishal Retail
b. Arvind Brands
c. Classic Fashions
d. Heritage Foods (India) Ltd
Answer: (a)
61.    Nippon Life in March 2011 agreed to  pick up  what percentage of shares in Reliance Life Insurance for Rs  3602 crore marking  the single largest foreign direct investment in the  insurance sector and the  first M&A transaction after IRDA capped  life insurance charges in October  2010?
a. 22.3%
b. 24%
c. 25.6%
d. 26%
Answer: (d)
a. 22.3%
b. 24%
c. 25.6%
d. 26%
Answer: (d)
62.    India's largest carmaker, Maruti   Suzuki India Ltd rolled out its 10 millionth car on 15 March 2011. Which  car  was Maruti Suzuki’s 10 millionth car?
a. blue Wagon-R
b. red Maruti Omni
c. red Swift Dezire
d. black Ritz
Answer: (a)
a. blue Wagon-R
b. red Maruti Omni
c. red Swift Dezire
d. black Ritz
Answer: (a)
63.    IT hardware firm HCL Infosystems  announced  on 17 March 2011 that it bagged an order worth Rs 300 crore  from which of the  following to deploy Wideband CDMA-based portable  wireless network?
a. Indian Navy
b. Indian Air Force
c. DRDO
d. Indian Army
Answer: (b)
a. Indian Navy
b. Indian Air Force
c. DRDO
d. Indian Army
Answer: (b)
64.    Hindustan Unilever’s toothpaste brand  Close  Up tied up with which of the following gaming portals for the  Close Up’s new  variant Fire-Freeze?
a. in5ane.com
b. addictingames.com
c. 123kidzarea.com
d. Zapak.com
Answer: (d)
a. in5ane.com
b. addictingames.com
c. 123kidzarea.com
d. Zapak.com
Answer: (d)
65.    An Inter-Ministerial Group (IMG) to  monitor  the process of their release of 53 Indians on five hijacked  ships being kept  hostage in Somalia  was decided to set up. Name the  Cabinet Committee which in its meeting on 11  March 2011 decided to set  up the IMG.
a. Cabinet Committee on Foreign Relations
b. Defence Committee of the Cabinet
c. Cabinet Committee on Parliamentary Affairs
d. Cabinet Committee on Security
Answer: (d)
a. Cabinet Committee on Foreign Relations
b. Defence Committee of the Cabinet
c. Cabinet Committee on Parliamentary Affairs
d. Cabinet Committee on Security
Answer: (d)
66.    Which of the following missiles was  not  test-fired on 11 March 2011 by India’s  Strategic Forces Command  (SFC) establishing readiness of India’s nuclear deterrence systems?
1. Dhanush
2. Agni-IV
3. Prithvi-II
4. Ballistic Air Defence Missile System
a. 1 & 3
b. 2 & 4
c. 1 & 2
d. 3 & 4
Answer: (b)
1. Dhanush
2. Agni-IV
3. Prithvi-II
4. Ballistic Air Defence Missile System
a. 1 & 3
b. 2 & 4
c. 1 & 2
d. 3 & 4
Answer: (b)
67.    A devastating earthquake struck Japan   on 11 March 2011 shaking buildings in a large swath of the country and  giving  rise to a 30 foot tsunami. What was the magnitude of the  earthquake that hit Japan?
a. 8
b. 8.3
c. 8.9
d. 9.1
Answer: (c)
a. 8
b. 8.3
c. 8.9
d. 9.1
Answer: (c)
68.    Japan declared states of emergency   for five nuclear reactors at two power plants after the units lost  cooling  ability in the aftermath of the powerful earthquake that struck  on 11 March  2011. Which are the two nuclear plants where Japan  declared a state of emergency  following the earthquake?
1. Fukushima Daini site
2. Fukushima Daiichi nuclear power plant
3. Kushima Nuclear Power Plant
4. Ashihama Nuclear Power Plant
a. 1 & 3
b. 2 & 4
c. 1 & 2
d. 2 & 3
Answer: (c)
1. Fukushima Daini site
2. Fukushima Daiichi nuclear power plant
3. Kushima Nuclear Power Plant
4. Ashihama Nuclear Power Plant
a. 1 & 3
b. 2 & 4
c. 1 & 2
d. 2 & 3
Answer: (c)
69.    Which Indian river-island was  nominated by  the Indian government to be included in the cultural  landscape category of the  United Nations Educational, Scientific and  Cultural Organisation (UNESCO) World  Heritage list?
a. Majuli
b. Dhakuwakhana
c. Nimati Ghat
d. North Lakhimpur
Answer: (a)
a. Majuli
b. Dhakuwakhana
c. Nimati Ghat
d. North Lakhimpur
Answer: (a)
70.    Who among the following list of  journalists  was on 15 March 2011 conferred the Chameli Devi Jain award  2010 for an  outstanding woman media person?
a.    Shahina K K
b. Shireen Bhan
c. Prabha Dutt
d. Bachi Karkaria
Answer: (a)
b. Shireen Bhan
c. Prabha Dutt
d. Bachi Karkaria
Answer: (a)
71.    Bollywood's own Razzies, the annual  Golden  Kela Awards named which actor was selected as the worst actor  for his role in a  film released in 2010?
a. Salman Khan for Veer
b. Shah Rukh Khan for My Name is Khan
c. Imran Khan for I Hate Love Stories
d. Hrithik Roshan for Guzaarish
Answer: (b)
a. Salman Khan for Veer
b. Shah Rukh Khan for My Name is Khan
c. Imran Khan for I Hate Love Stories
d. Hrithik Roshan for Guzaarish
Answer: (b)
72.    Mauritius has conferred one of his  highest  honours, Grand Commander of the Order of the Star and the Key  of the Indian  Ocean, on which of the following presidents?
a. Maldivian President Mohamed Nasheed
b. Indian President Pratibha Patil
c. US President barack Obama
d. French President Nicolas Sarkozy
Answer: (a)
a. Maldivian President Mohamed Nasheed
b. Indian President Pratibha Patil
c. US President barack Obama
d. French President Nicolas Sarkozy
Answer: (a)
73.    Stockholm International Peace Research   Institute (SIPRI) released its latest report on trends in the  international  arms trade on 14 March 2011. According to the report  which country has been the  world's biggest weapons importer over the  past five years?
a. China
b. India
c. South Korea
d. Pakistan
Answer: (b)
a. China
b. India
c. South Korea
d. Pakistan
Answer: (b)
74.    Stockholm International Peace Research   Institute (SIPRI) released its latest report on trends in the  international  arms trade on 14 March 2011. When did SIPRI come into  being?
a. 1960
b. 1966
c. 1970
d. 1983
Answer: (b)
a. 1960
b. 1966
c. 1970
d. 1983
Answer: (b)
75.    Union Finance Minister Pranab  Mukherjee on  11 March 2011 announced in Lok Sabha an increase in the  allocation under the  Members of Parliament Local Area Development  Scheme (MPLAD) Scheme from Rs.2  crore to Rs.5 crore per Member. When  was the MPLAD scheme introduced?
a. 1990
b. 1991
c. 1992
d. 1993
Answer: (d)
a. 1990
b. 1991
c. 1992
d. 1993
Answer: (d)
76.    Union Minister of Finance Pranab  Mukherjee  declared in the Lok Sabha on 11 March 2011 the extension of  the existing  Interest Subvention Scheme of providing short term loans  to farmers at 7%  interest with additional interest subvention for  timely repayment to which of  the following group?
a. Small scale entrepreneurs
b. Cottage industries & handicraft professionals
c. Fishermen
d. Horticulturists
Answer: (c)
a. Small scale entrepreneurs
b. Cottage industries & handicraft professionals
c. Fishermen
d. Horticulturists
Answer: (c)
77.    Indian agriculture needs Rs 108000  crore to  fight climate change in the next five years to ensure food for  all at a  reasonable price by 2020. National Mission  for Sustainable  Agriculture is implemented under which of the following?
a. NABARD
b. Bharat Nirman
c. Prime Minister's National Action Plan on Climate Change
d. Accelerated Fodder Development Programme
Answer: (c)
a. NABARD
b. Bharat Nirman
c. Prime Minister's National Action Plan on Climate Change
d. Accelerated Fodder Development Programme
Answer: (c)
78. Read the following sentences  with regard to NSIC.
1. National Small Industries Corporation (NSIC) is a public sector undertaking under the ministry of micro, small and medium enterprises (MSME).
2. NSIC was awarded the Mini Ratna status by the Indian Governmnet on 3 March 2011.
3. NSIC has a marked presence both in the service as well as the manufacturing sectors.
4. NSIC acts as a facilitator to promote small industries through various user-friendly and demand-driven schemes
Which of the following sentence/sentences is/are not true with regards to NSIC?
a. Only 3
b. 1 & 3
c. Only 2
d. 2 & 4
Answer: (a)
1. National Small Industries Corporation (NSIC) is a public sector undertaking under the ministry of micro, small and medium enterprises (MSME).
2. NSIC was awarded the Mini Ratna status by the Indian Governmnet on 3 March 2011.
3. NSIC has a marked presence both in the service as well as the manufacturing sectors.
4. NSIC acts as a facilitator to promote small industries through various user-friendly and demand-driven schemes
Which of the following sentence/sentences is/are not true with regards to NSIC?
a. Only 3
b. 1 & 3
c. Only 2
d. 2 & 4
Answer: (a)
79.  In February 2011 imports rose to $31.70   billion, up 21.2 per cent over the same period in 2010 while exports  rose 49.8  per cent to $23.60 billion. What was the trade deficit in  February 2011?
a.     (-)8.1 billion 
b. (-)8 billion
c. (-)8.3 billion
d. (-)8.8 billion
Answer: (a)
b. (-)8 billion
c. (-)8.3 billion
d. (-)8.8 billion
Answer: (a)
80. The Reserve of India on 17  March 2011  increased the interest rate at which it injects liquidity into the   banking system by 25 basis points to 6.75 per cent (repo rate). It also  revised  its inflation projection for March-end 2011 from 7 % to _?
a.    7.3
b. 7.5
c. 7.5
d. 8
Answer: (d)
b. 7.5
c. 7.5
d. 8
Answer: (d)
81. An international team of  scientists, led  by the Australian   National University  recently discovered evidence  that the body’s immune cells often share  information about foreign  substances with each other to ward of invaders. The  study can help  increase the immunity level in human body against pathogens and  cancer.  Which of the followings are the symptoms of Cancer?  
i) Weight Loss
ii) Excessive Sweating
iii) Lumps and Swelling (tumour)
iv) Enlargement of Spleen
Please choose the correct option:
a) i, ii, iii and iv
b) i and ii only
c) i, ii and iii
only i
Answer: (a) I, ii, iii and iv
i) Weight Loss
ii) Excessive Sweating
iii) Lumps and Swelling (tumour)
iv) Enlargement of Spleen
Please choose the correct option:
a) i, ii, iii and iv
b) i and ii only
c) i, ii and iii
only i
Answer: (a) I, ii, iii and iv
82. According to an extensive  genetic study on modern humans, two conclusions were drawn out.
i) There is an enormous amount of diversity in the African hunter-gatherer populations.
ii) The genetic diversity among 27 present-day African populations originated in southern Africa and progressed to northern Africa.
Which of the above statements is/are correct?
a) Both i and ii
b) Neither I and ii
c) Only i
d) Only ii
Answer: (a) both i and ii
i) There is an enormous amount of diversity in the African hunter-gatherer populations.
ii) The genetic diversity among 27 present-day African populations originated in southern Africa and progressed to northern Africa.
Which of the above statements is/are correct?
a) Both i and ii
b) Neither I and ii
c) Only i
d) Only ii
Answer: (a) both i and ii
83. A massive Tsunami caused by a   devastating earthquake of the 8.9 magnitude hit about 400 km north-east  of Tokyo, capital of Japan. Consider the following  statements regarding  Tsunami.
i) A Tsunami is a series of ocean waves that sends surges of water, reaching heights of over 100 feet onto land.
ii) Most tsunamis, about 80 percent, happen within the Pacific Ocean’s Ring of Fire, a geologically active area where tectonic shifts make earthquakes and volcanoes common.
Which of the above statements is/are correct?
a) Both i and ii
b) Only i
c) Only ii
d) Neither i nor ii
Answer: (a) Both i and ii
i) A Tsunami is a series of ocean waves that sends surges of water, reaching heights of over 100 feet onto land.
ii) Most tsunamis, about 80 percent, happen within the Pacific Ocean’s Ring of Fire, a geologically active area where tectonic shifts make earthquakes and volcanoes common.
Which of the above statements is/are correct?
a) Both i and ii
b) Only i
c) Only ii
d) Neither i nor ii
Answer: (a) Both i and ii
84.  A massive Tsunami caused by a  devastating  earthquake of the 8.9 magnitude hit about 400 km north-east  of Tokyo,  capital of Japan.  Where is the Pacific Tsunami Warning  System headquartered? 
a) Hawai
b) Tokyo
c) Manila
d) Jakarta
Answer: (a) Hawai
a) Hawai
b) Tokyo
c) Manila
d) Jakarta
Answer: (a) Hawai
85. A massive Tsunami caused by a   devastating earthquake of the 8.9 magnitude hit about 400 km north-east  of Tokyo, capital of japan.  What are the possible factors which can  cause Tsunami?
i)An Earthquake
ii) A landslide
iii) A volcanic eruption or explosion
iv) Impact by a meteorite
Please choose the right option
a) i, ii, iii and iv
b) i and ii only
c) ii and iii only
d) i and iv only
Answer: (a) i, ii, iii and iv
i)An Earthquake
ii) A landslide
iii) A volcanic eruption or explosion
iv) Impact by a meteorite
Please choose the right option
a) i, ii, iii and iv
b) i and ii only
c) ii and iii only
d) i and iv only
Answer: (a) i, ii, iii and iv
86. As per the official data  released by  TRAI on 9 March 2011, which state in MNP Zone-2 recorded the  maximum  number of request for mobile number portability by end of February   2011?
a. Tamil Nadu
b. Karnataka
c. West Bengal
d. Assam
Answer: (b) Karnataka
a. Tamil Nadu
b. Karnataka
c. West Bengal
d. Assam
Answer: (b) Karnataka
87. The Enforcement Directorate  has booked  Pune-based real estate agent and stud farm owner Hasan Ali Khan  under  section 3 of the Prevention of Money Laundering Act (PMLA), 2002. When   did PMLA come into existence?
a. 2000
b. 2002
c. 2005
d. 1999
Answer: (c) 2005
a. 2000
b. 2002
c. 2005
d. 1999
Answer: (c) 2005
88. The e-commerce portal of India  Post, was  launched by Union Minister Kapil Sibal on 9 March 2011 provide postal   services online. Which among the following is the correct name of the  portal?
a. e-post office
b. e-post service
c. e-postal services
d. India Post e-commerce
Answer: (a) e-post office
a. e-post office
b. e-post service
c. e-postal services
d. India Post e-commerce
Answer: (a) e-post office
89. Steel tycoon Lakshmi Mittal  overtook  Mukesh Ambani to become the wealthiest Indian as per the annual Forbes   list of World Billionaires for 2011. What is Lakshmi Mittal’s ranking in  the  list?
a. Fourth
b. Sixth
c. Ninth
d. Eleventh
Answer: (b) Sixth
a. Fourth
b. Sixth
c. Ninth
d. Eleventh
Answer: (b) Sixth
90. According to the Economic  Survey of India 2010-11, Forex Reserves estimated at __ US dollars.
a) 297.3 billion US dollars
b) 245.6 billion US dollars
c) 285.4 billion US dollars
d) 113.2 billion US dollars
Answer: (a) 297.3 billion US dollars
a) 297.3 billion US dollars
b) 245.6 billion US dollars
c) 285.4 billion US dollars
d) 113.2 billion US dollars
Answer: (a) 297.3 billion US dollars
91. Consider the following  statements regarding the Economic Survey of India 2010-11.
i) Agriculture likely to grow at 5.4% in 2010-11
ii) Trade Gap narrowed to 82.01 billion US dollars in April-December 2010
iii) 59% rise in Bank Credit
Please choose the right option:
a) All the three statements i, ii and iii are correct ; b) only I and ii are correct
b) All three statements are wrong ; d) only i) is correct
Answer: (a) All three Statements i, ii and iii are correct
i) Agriculture likely to grow at 5.4% in 2010-11
ii) Trade Gap narrowed to 82.01 billion US dollars in April-December 2010
iii) 59% rise in Bank Credit
Please choose the right option:
a) All the three statements i, ii and iii are correct ; b) only I and ii are correct
b) All three statements are wrong ; d) only i) is correct
Answer: (a) All three Statements i, ii and iii are correct
92.  India’s External debt stood at  295.8  billion US dollars at the end of September 2010, recording an increase  of  33.5 billion US dollars ove the level of end-March 2010. The rise in  debt was  largely due to
i) Higher Commercial borrowings; ii) Short-term trade credits
iii) Multilateral government borrowings
Please choose the right option:
a) Only i b) only i and ii
b) Only i and iii ; d) All I,ii and iii
Answer: (d) All i, ii and iii
i) Higher Commercial borrowings; ii) Short-term trade credits
iii) Multilateral government borrowings
Please choose the right option:
a) Only i b) only i and ii
b) Only i and iii ; d) All I,ii and iii
Answer: (d) All i, ii and iii
93. Consider the following  statements:
1. India’s exports crossed the USD 200 billion mark in the first eleven months of the 2010-11 fiscal.
2. The trade gap for the first 11 months of the financial year 2010-11 stood at USD 97.1 billion.
3. African countries and Japan were the traditional markets for Indian exporters during the 2010-11.
4. The current forecast for the 2011-12 is USD 230-235 billion.
Which of the statement given above is not correct?
a.1
b. 2
c. 3
d.4
Answer: (c) 3
1. India’s exports crossed the USD 200 billion mark in the first eleven months of the 2010-11 fiscal.
2. The trade gap for the first 11 months of the financial year 2010-11 stood at USD 97.1 billion.
3. African countries and Japan were the traditional markets for Indian exporters during the 2010-11.
4. The current forecast for the 2011-12 is USD 230-235 billion.
Which of the statement given above is not correct?
a.1
b. 2
c. 3
d.4
Answer: (c) 3
94. Foreign Minister of Brazil  Antonio  Patriota, reached India  for a five day visit on 5 March 2011 for the  Bilateral and the IBSA Ministerial  meetings. What was the major  agreement signed between Indian & Brazil  during this period?
a. Air Services Agreement
b. Agreement on disarmament & non-proliferation
c. Bilateral trade and investment agreement
d. Climate change agreement
Answer: (a) Air Services Agreement
a. Air Services Agreement
b. Agreement on disarmament & non-proliferation
c. Bilateral trade and investment agreement
d. Climate change agreement
Answer: (a) Air Services Agreement
95. Which of the following days in  March is observed as the International Children Broadcasting Day?
a. 6 March
b. 7 March
c. 9 March
d. 13 March
Answer: (a) 6 March
a. 6 March
b. 7 March
c. 9 March
d. 13 March
Answer: (a) 6 March
96. Singapore on 5 March 2011 appointed   Brigadier General Ravinder Singh as its next army chief. Who was the  first ever  Sikh and non-Chinese to take up the post of army chief of  Singapore in 1982?
a. Colonel Mancharan Singh Gill
b. Hari Singh Nalwa
c. Harchand Singh
d. Nirmal Chandra Suri
Answer: (a) Colonel Mancharan Singh Gill
a. Colonel Mancharan Singh Gill
b. Hari Singh Nalwa
c. Harchand Singh
d. Nirmal Chandra Suri
Answer: (a) Colonel Mancharan Singh Gill
97.  Which one of the following states recently  announced 2-year child care leave for its women employees? 
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Uttarakhand
Answer: (d) Uttarakhand
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Uttarakhand
Answer: (d) Uttarakhand
98. The Foreign Ministers of the  Least  Developed Countries (LDC) and India attended the India-LCD  Ministerial  Conference on 18-19 February 2011. Where it was held?
a) New Delhi
b) Tripoli
c) Thimpu
d) Kathmandu
Answer: (a) New Delhi
a) New Delhi
b) Tripoli
c) Thimpu
d) Kathmandu
Answer: (a) New Delhi
99. What was the theme of  International Women’s day in 2011?
a) Equal Access to Education, Training and Science and Technology: Pathway to Decent Work for Women.
b) Celebrating Women’s Power
c) Equality, Freedom and Unity
d) Equal Opportunities for All
Answer: (a) Equal Access to Education, Training and Science and Technology: Pathway to Decent Work for Women.
a) Equal Access to Education, Training and Science and Technology: Pathway to Decent Work for Women.
b) Celebrating Women’s Power
c) Equality, Freedom and Unity
d) Equal Opportunities for All
Answer: (a) Equal Access to Education, Training and Science and Technology: Pathway to Decent Work for Women.
100. Illinois  became __th State  of the  United States  to abolish the death penalty when its Governor Pat Quinn  announced the decision  on 9 March 2011?
a) 15th
b) 14th
c) 16th
d) 17th
Answer: (b) 16th
a) 15th
b) 14th
c) 16th
d) 17th
Answer: (b) 16th
No comments:
Post a Comment