Tuesday, September 4, 2012

CURRENT AFFAIRS MCQs

1. Pranab Mukherjee has been recently elected as the ____ th President of India?
A) 12th
B) 13th
C) 15th
D) 14th
Answer- B) 13th
2. Which Indian Bank has taken step to form India’s first Mortgage guarantee entity just like other developed countries?
A) SBI
B) National Housing Bank
C) LIC Housing
D) HDFC
Answer- B) National Housing Bank
3. Which only Indian President won the Presidential Election without any contest?
A) APJ Abdul Kalam
B) Neelam Sanjeeva Reddy
C) Rajendra Prasad
D) Pratibha Patil
Answer- B) Neelam Sanjeeva Reddy
4. Eminent Freedom Fighter and social activist Captain Lakshmi Sehgal passed away in Kanpur on 23 July 2012. She was one of the most important members of S C Bose’s Indian National Army. She contested Presidential election in 2002 against whom?
A) APJ Abdul Kalam
B) Neelam Sanjeeva Reddy
C) Rajendra Prasad
D) Pratibha Patil
Answer- A) APJ Abdul Kalam
5. Which Country is the largest producer of Cocoa, which is mainly used for Chocolate?
A) Ghana
B) Ivory Coast
C) Kenya
D) Zimbabwe
Answer- B) Ivory Coast
6. Leader of National Advisory Council, responsible for monitoring the implementation of the UPA government’s manifesto, the Common Minimum Programme (CMP)?
A) Sonia Gandhi
B) Kausik Basu
C) Pranab Mukherjee
D) Manmohan Singh
Answer- A) Sonia Gandhi
7. Who has been elected as the new Prime Minister of Egypt?
A) Hosni Mubarak
B) Hisham Kandil
C) Mohamed Morsi
D) None of these
Answer- B) Hisham Kandil
8. International donor conference on Afghanistan was held recently to donate funding for Afghanistan development. It was held in?
A) Kabul
B) Tokyo
C) Hong Kong
D) Singapore
Answer- B) Tokyo
9. Which country will host the 4th Champions League T20 in October this year?
A) India
B) Australia
C) South Africa
D) England
Answer- C) South Africa
10. QFI (Qualified Foreign Investment) is regulated in India by?
A) RBI
B) Financial Action Task Force
C) SEBI
D) IRDA
Answer- B) Financial Action Task Force

No comments:

Post a Comment

Post a Comment